neděle 13. září 2009

HOUSE BY THE CEMETERY

Film začíná pěkně stylově- mladá milenecká dvojice je brutálně zavražděna v jednom domě u hřbitova, a jelikož tento film má na svědomí italský řezník Fulci, pro kterého není nic svaté a žádná nechutnost dost nechutná, je každému jasné, že to je jen začátek.
Do toho samého domu se stěhuje Normen se svou ženou a synem, aby dokončil jeden projekt a objasnil proč jeho kolega zavraždil svou milenku a sám poté spáchal sebevraždu. Navíc Normanův syn vidí neznámou malou holčičku, kterou nikdo jiný nevidí a která ho varuje před domem u hřbitova a nebezpečím které jim hrozí. Věci se dají do pohybu když Normen otevře dveře do sklepa. Další mrtvola na sebe nenechá dlouho čekat. Normen postupně odhaluje tajemství domu, které je vskutku děsivé a které nikdo netušil. Ve sklepě domu totiž žije doktor Freudstain který má být již dávno mrtvý. Doktor si, ale pomocí lidských obětí obnovuje tkáně a proto je každý návštěvník jeho domu ve smrtelném nebezpečí. Dokáže Normen svou rodinu před zlem v podobě nemrtvého doktora ochránit a nebo se stane se svou rodinou další obětí doktora?
Dům u hřbitova je klasický italský kousek z 80. let, navíc od Fulciho takže je jasné o co tu půjde. Krev, vnitřnosti, sliz. Ano už jste doma, Fulci opět přichází a pere to do nás ze všech zbraní které má. Dům u hřbitova je sice o něco slabší než the Beyond, ale jedná se pořád o výbornou krvárnu, děsivou podívanou, přesně to co se od Fulciho čeká. Fanoušci hororu a hlavně gore budou jistě spokojeni.

Co se týká masek tak jsou opět prvotřídní, hlavně maska doktora Freudstaina, ta je opravdu vynikající. Zmasakrovaná těla obětí, zavěšená ve sklepě domu na hácích a nebo jen tak pohozená na dlažbě, čí na stole jistě navodí tu správnou atmosféru před děsivým finálem při kterém vám bude tuhnout krev v žilách.

Žádné komentáře:

Okomentovat