neděle 6. září 2009

PUPPET MASTER

Puppet master je hororová série o loutkách které díky svému vynálezci loutkáři Andremu Toulanovi žijí vlastním životem a každého kdo se pokusí odhalit jejich tajemství bez milosti zabijí. Puppet master je prostě brutální béčko plné krve, vnitřností a hlavně loutek a jejich řádění.



Puppet master II. se odehrává několik let po prvním dílu kdy se do téhož starého hotelu vydává další tým parapsychologů, aby odhalila tajemství sídla a hlavně to co se doopravdy stalo předchozí skupině- viz první díl. To ovšem netuší, že hotel neobývají duchové, ale vraždící loutky, které nehodlají nikomu dovolit odhalit jejich tajemství, zvláště když se jim podařilo probudit k životu jejich mistra loutkáře Toulana, který má ovšem svůj plán. Chystá totiž oživit svou mrtvou ženu o kterém ovšem loutky nemají ani tušení. Jak čas běží dál mrtvol přibívá a plán mistra loutkáře se blíží do zdárného konce dokud loutky neodhalí pravdu a nenaštvou se ...

Celá série Puppet master stojí na samotných loutkách a ne jinak je tomu i v tomto případě. Loutky jsou opět výborné, ty malé potvůrky si člověk prostě musí zamilovat. Bohužel se s některýma z nich v tomto díle budeme muset rozloučit, ale nebuďte smutní, jedni sice odcházejí, ale za to další přicházejí. Objeví se totiž lotka Torche která má místo jedné ruky plamenomet a to stojí opravdu za to. Co ještě potěší, že loutky jsou v tomto díle o mnoho akčnější a jejich akce pro myšlenější a zákeřnější než v předešlém díle. Setkáme se s celou partou loutek z minulého dílu opět vedené smrťáčkem což je vůbec nejlepší a nejoblíbenější loutka ze všech, moje určitě.

Změnou o proti minulému dílu je, že se v samotném ději objeví i sám otec loutek Andre Toulon. Divák se v několika vzpomínkových pasážích dozví i něco o jeho minulosti což jistě potěší. Dozvíme se i něco o tajemném elixíru a o oživování loutek.

Když to sečteme tak nám vyjde skvělá podívaná o něco lepší než předchozí díl, hlavně díky objevení se nové loutky a akčnější a brutálnější scény. Jen škoda, že některé loutky nedostali větší prostor. Já byl ovšem spokojen a vy budete určitě také.