úterý 31. března 2009

DEAD SNOW 2009

Tak tu máme další norský kousek a opět to je mazec jak se patří. Je opravdu vidět, že severské země jasně vedou co se týče hororu nad svými konkurenty z Ameriky a jasně kralujou a udávají směr horroru. Norové prostě jedou a doufám, že tak pojedou dál. Dead Snow je opět nářez jak se sluší a patří a každý hororový fanda si ho určitě užije i přesto , že se nejedná o čistokrevný horror, ale o mix horroru a komedie což ovšem vůbec nevadí, právě na opak. Já se královsky bavil.

Dead Snow začíná klasicky. Parta mlaďáků, v tomto případě studentů si vyrazí na chatu která leží, jak jinak než v norských horách. Kdo by ovšem čekal, že se hnedka objeví nějakej neřád a začne prolejvat krev tak to se teda opravdu plete. Prakticky první hodinu filmu se nic neděje a je tedy poměrně nudná, jelikož se v ní nic důležitého neděje a skoro nic se nedozvíme o postavách. Prakticky jediná důležitá věc je objevení se chlápka, který nás seznámí s příběhem z 2. světový války o tom jaký byli Němci šmejdi a jak se jim v horách vedlo když do nich s nakradeným zlatem zdrhli. Tím ovšem jeho role končí a může být rozsekán na kusy.

Po dlouhém úvodu to ovšem stojí za to. Konečně se objeví to na co jsme všichni tak dlouho čekali. Zombie SS proti studentům což se rovná totálnímu masakru, mrtě moc krvavýmu masakru. Opravdu nářez jak sviňa.
Nacističtí zombící stojej opravdu za to, nemají chybu, jsou prostě dokonalí. Hlavně jejich šéf SS stojí za to, je přímo k sežrání. Nepočítejte ovšem s tím, že tyhle zombíci jsou jen bandou tupých oživlých mrtvol šmajdajících sněhem jen proto, aby si nacpali žaludky čerstvými mozky. Na to rovnou zapomeňte. Tyhlety zombíky pohání jejich ukradený zlatý poklad. Není divu, že jsou tak rychlí, když jde o takovou hromadu zlata. Tihle ti nemrtví náckové jsou jak Leprechaun, pro kus zlata by se nechali rozkrájet a to doslova. Těmhletěm zombíkům opravdu není lehký utéct, nejsou to prostě žádný trubky. Navíc používají různé nástroje a zbraně, od kladiva až po bodáky. No taková brigáda zombií nácku běžící s tasenými bodáky na svoje oběti opravdu stojí za to, pohled k nezaplacení. Ovšem i takové vynořování nácků ze sněhu stojí za to, jelikož je opravdu efektivní.

Co se týče efektů tak jsou skvělé. Uvidíme takové lahůdky jako je roztrhání těl na kusy, mozek vypadávající na podlahu, či krájení lidských těl motorovkou. No prostě mazec, pastva pro oči.
Rozhodně doporučuji. Ten kdo se překouše přes dlouhý úvod tak toho čekají krvavé orgie při kterých si každý fanda Gore musí chrochtat blahem.

Žádné komentáře:

Okomentovat