neděle 7. června 2009

the SLITHER

Jak jsem slíbil tak i plním, dneska vám přináším recenzi na výbornou hororovou komedii the Slither. Děj se odehrává v městečku Wheelsy, což je pěkná a příjemná díra, kde si její obyvatelé žijí v klidu a míru. To ovšem platí jen do chvíle než do blízkosti městečka nedopadne meteorit a s ním i podivnej, mimozemskej šmejd, který má rád maso a to ne jen to zvířecí, což velice brzy zjistí obyvatelé pravě jinak velice poklidného městečka. Vše začne tím, že jistý Grant který objeví kus meteoritu s něčím nechutně slizkým. Asi nikdy neslyšel o tom, že do neznámých věcí se nemá šťourat klacíkem. A tak si trochu zašťourá což neměl dělat. Něco hnusného se mu kvůli tomu zavrtá do těla, čímž se náš milý šťoural začne měnit v něco hnusného a slizkého. To samo o sobě už je velký problém, ale bude hůř, to když náš nový obyvatel městečka dostane hlad. Tento hlad, ale ovesná kaše určitě nezažene, to dokáže jedině chutné lidské maso a tak se není čemu divit, že v městečku se rapidně sníží počet obyvatel. Nikdo si nemůže být jistý životem, zvláště když se řady ohyzdných monster zvyšují geometrickou řadou. Dokáže někdo toto krvalečně nechutné řádění zastavit, nebo se všichni obyvatelé stanou obětmi hrůzy která přišla z vesmíru.

Jak jsem už výše psal nejedná se o čistý horor, to v žádném případě, ale o perfektní hororovou značně krvavou komedii. Jsou tu opravdu povedené gore efekty, krve tu je jak na jatkách k tomu si přičtete ještě vnitřnosti, kusy masa atd. Prostě pastva pro oči. Je jasně vidět, že tuhle pecku natočili hororoví fandové pro hororové fandy. Najdete tu opravdovou porci akce a nechutností v jednom balíků, přesně tak jak to máme rádi.
Co se týče masek tak ty jsou naprosto úžasné. Nejlepší je samozřejmě hlavní nechutný příšerák Grant, který po své úplné přeměně v nechutnou, vesmírnou, slizkou obludu nemá chybu. Je zde použito velké množství klišé pro podobné monster horory, je to vážně paráda. Dočkáme se zombie jelena, či psa a mnoho dalších potvor. Podle mě ovšem nejparádnější scéna je s přejedenou mámou, to se nedá popsat to se prostě musí vidět. Malí slimáčci vypadají dost nechutně . Navíc zde narazíme na opravdovou dávku hlášek, takže o zábavu je postaráno. Každý fanoušek hororu, gore a nechutností si prostě musí u tohoto kousku chrochtat blahem. Můžu jedině doporučit.





Žádné komentáře:

Okomentovat