čtvrtek 25. června 2009

NA CO URČITĚ DO KINA

V poslední době se česká kina opravdu překonávají co se týče hororových filmů. Není to tak dlouho co v kinech běžel nový Pátek 13., který sklidil sice rozporuplné reakce, mě se sice jako fandovi série moc nelíbil, ale stal se hitem, to se nedá popřít. No a druhý horor který stál stoprocentně za to byl Můj krvavý Valentýn, který byl dokonce ve 3D, byl to vážně mazec.
No a na co, že se můžeme v nejbližší době do kin těšit?

Tak v první řadě to bude STÁHNI MĚ DO PEKLA, což podle traileru vypadá opravdu hodně slušně. Podělím se s váma o pár obrázků které vypadají opravdu skvěle posuďte sami.
Druhý film není nic jiného než HALLOWEEN 2 od Roba Zombieho. Tak na tenhle film se vážně mrtě moc těším i když bude ještě docela dlouho trvat než k nám dorazí. Máme se rozhodně na co těšit. Má prý být ještě brutálnější a krvavější než jeho předchůdce, já věřím, že nás Rob nezklame, protože jeho dosavadní tvorba na mě udělala vážně velký dojem ať už šlo o Dům tisíce mrtvol, Vyvržence pekla a nebo právě Halloween. Pár fotek na navnadění jsou tady.

Rozhodně je na co se těšit, určitě každý hororový fanda bude spokojený, věřím tomu.

sobota 20. června 2009

ORCA

Abych pravdu řekl tak ekohorory zrovna v moc velký lásce nemám. Je to hlavně zapříčiněno tím, že jsem už viděl hodně filmů kde si to rozdává buď žralok, nebo obrovská chobotnice s lidma, ale co se týče kvality tak musím říci, že nic moc, samozřejmě až na pár vyjímek. Jednoznačně nejkvalitnější ekohoror jsou Čelisti, které jsou dodnes nepřekonané. Co jsem slyšel tak se jim prý nejblíže přiblížil film Orca a tak jsem neodolal a plný očekávání jsem si ho sehnal. Čekal jsem, že konečně uvidím pořádný ekohoror, ale co se mi dostalo do rukou to jsem opravdu nečekal. Než se ovšem pustím do hodnocení samotného filmu tak nejdříve něco málo k ději.
To jednou přišel velrybář Nolan na nápad, jak vydělat velkej balík a to tak, že chytne živou kosatku. Kdyby jen věděl jak to dopadne tak by se do toho nikdy nepouštěl. Při lovu totiž nechytil samce kterýho chtěl, ale samici, která navíc čekala malou kosatku. Dopadlo to ovšem nejhůř jak mohlo. Kosatka to samozřejmě nepřežila, ale než dodejchala tak potratila a to všechno před zrakem pana kosatky, který se samozřejmě pěkně nasral a rozhodl se velrybáři Nolanovi pěkně a hlavně krvavě pomstít. Jelikož je náš pan Kosatka pěkně vychytralej syčák tak nejdříve potopí rybářům lodě, potom odežene ryby a na konec se pustí i do lidí, no není přece na pořádný kus lidského masa. Samozřejmě tím sleduje svůj cíl a to souboj na život a na smrt na moři s Nolanem. Nolan se na konec opravdu vydává se svou lodí a malou posádkou na moře, aby si to s panem kosatkou rozdal na férovku. Jak to ovšem dopadne to vám už neprozradím, ale závěrečný duel stojí rozhodně za to. Jakže to vlastně vůbec dopadlo s hodnocením? Není Orca jen dalším průměrným až podprůměrným ekohororem? Musím říci, že Orca je jednoznačně paráda, tady není co řešit. Zvěsti o tomhle filmu rozhodně nelhaly. Jedná se opravdu o kvalitní ekohoror, který všechny ekomaniaky potěší. Sledovat tuto kosatčí cestu pomsty je vážně zážitek na který se jen tak nezapomíná. Nevíte komu máte fandit víc, jestli velrybáři a nebo kosatčímu mstiteli, který to bere opravdu vážně. Co se týče nejlepší scény tak jednoznačně vyhrává konečný duel mezi Nolanem a panem kosatkou u ledovců, ale vynikajících scén tu je několik třeba kosatka bořící dům, nebo její navádění Nolana k místu posledního souboje.
Orca sice na až příliš dokonalé čelisti nemá, ale rozhodně jim pěkně šlape na paty.

pátek 12. června 2009

NOČNÍ MŮRA V ELM STREET KONEČNĚ U NÁS

Srdce všech hororových fanoušků mohou vzplanout ostrým plamenem. Může za to samozřejmě strýček Freddy se svou břitoidní rukavicí a vánočním proužkovaným svetrem na sobě. Stal se totiž zázrak na který všichni tak dlouho čekali. Stalo se to v co téměř nikdo nedoufal, u nás v Český republice konečně vychází Noční můra v Elm Street a to kompletní série, všech sedm dílů. Prozatím je v prodeji 1-4 díl, zbytek což je 5-7 se připravují. Takže každý fanda hororu rychle, rychle a ještě jednou rychle do DVD prodejen jelikož cena je víc jak příjemná, ta se totiž pohybuje do 300Kč. Všechny díly jsou s českým dabingem což hodně fanoušků jistě potěší. Co ovšem moc nepotěší je, že jsme se nedočkali žádných bonusů, ale buďme rádi, že to dopadlo jak dopadlo. Možná se někdy dočkáme i nějaké speciální edice, kdo ví.
Kdo je nedočkaví a nebo se mu nechce do DVD prodejny může objednávat na této stráncehttp://dvdsvet.cz/
Takže u nás už máme v prodeji 2 zásadní hororové série. Nebylo by vůbec špatné kdyby přibyla i ta třetí, což je samozřejmě Halloween a první tři díly Hellraisera a byl bych štěstím bez sebe. Počkám si a možná se i dočkám, jelikož to vypadá, že distributoři konečně dostali rozum.

neděle 7. června 2009

the SLITHER

Jak jsem slíbil tak i plním, dneska vám přináším recenzi na výbornou hororovou komedii the Slither. Děj se odehrává v městečku Wheelsy, což je pěkná a příjemná díra, kde si její obyvatelé žijí v klidu a míru. To ovšem platí jen do chvíle než do blízkosti městečka nedopadne meteorit a s ním i podivnej, mimozemskej šmejd, který má rád maso a to ne jen to zvířecí, což velice brzy zjistí obyvatelé pravě jinak velice poklidného městečka. Vše začne tím, že jistý Grant který objeví kus meteoritu s něčím nechutně slizkým. Asi nikdy neslyšel o tom, že do neznámých věcí se nemá šťourat klacíkem. A tak si trochu zašťourá což neměl dělat. Něco hnusného se mu kvůli tomu zavrtá do těla, čímž se náš milý šťoural začne měnit v něco hnusného a slizkého. To samo o sobě už je velký problém, ale bude hůř, to když náš nový obyvatel městečka dostane hlad. Tento hlad, ale ovesná kaše určitě nezažene, to dokáže jedině chutné lidské maso a tak se není čemu divit, že v městečku se rapidně sníží počet obyvatel. Nikdo si nemůže být jistý životem, zvláště když se řady ohyzdných monster zvyšují geometrickou řadou. Dokáže někdo toto krvalečně nechutné řádění zastavit, nebo se všichni obyvatelé stanou obětmi hrůzy která přišla z vesmíru.

Jak jsem už výše psal nejedná se o čistý horor, to v žádném případě, ale o perfektní hororovou značně krvavou komedii. Jsou tu opravdu povedené gore efekty, krve tu je jak na jatkách k tomu si přičtete ještě vnitřnosti, kusy masa atd. Prostě pastva pro oči. Je jasně vidět, že tuhle pecku natočili hororoví fandové pro hororové fandy. Najdete tu opravdovou porci akce a nechutností v jednom balíků, přesně tak jak to máme rádi.
Co se týče masek tak ty jsou naprosto úžasné. Nejlepší je samozřejmě hlavní nechutný příšerák Grant, který po své úplné přeměně v nechutnou, vesmírnou, slizkou obludu nemá chybu. Je zde použito velké množství klišé pro podobné monster horory, je to vážně paráda. Dočkáme se zombie jelena, či psa a mnoho dalších potvor. Podle mě ovšem nejparádnější scéna je s přejedenou mámou, to se nedá popsat to se prostě musí vidět. Malí slimáčci vypadají dost nechutně . Navíc zde narazíme na opravdovou dávku hlášek, takže o zábavu je postaráno. Každý fanoušek hororu, gore a nechutností si prostě musí u tohoto kousku chrochtat blahem. Můžu jedině doporučit.





pátek 5. června 2009

CO NÁS V BUDOUCNOSTI ČEKÁ A NEMINE

Do budoucna mám s tímto blogem velký plány. Jistě jste všichni zvědaví co vše chystám, proto jsem se rozhodl napsat tento článek o tom co plánuji do budoucna.
Můžete se těšit na článek o nejlepší sérií všech dob. Samozřejmě se jedná o sérii the Friday th. 13 o nejlepším a nejvýkonnějším zabijákovi všech dob. Každý hororový fanda ví, že řeč není o nikom jiném než o Jasonovi. Dále se můžete těšit na článek zabývající se vlkodlačím filmovým hororem.
Určitě se více zaměřím na 80. léta což bylo podle mě nejplodnější období hororu vůbec. Vždyť právě v 80. letech vznikly právě takové hororové série jako jsou Pátek 13., Halloween, Hellraiser či Noční můra v Elm Strett. Podle mě v této době vznikli ty nejlepší horory všech dob, které nebyli do dnes překonané.
Zaměřím se i na takové lahůdky jako je the Beyond, Páter Thomas, dům u hřbitova atd. To ovšem neznamená, že se budu zabývat jen horory doby minulé. Stoprocentně se budu zabývat i dnešní hororovou tvorbou. V nejbližší době se můžete těšit na Slither. Kdo je trochu zvědaví o co jde tak ať klikne na odkaz. http://www.youtube.com/watch?v=JK1vY1md0fo
A to je pro zatím vše.