neděle 1. listopadu 2009

FREDDY VS. JASON

Hlavní postavy tohoto filmu jistě není třeba přestavovat, jsou to samozřejmě naši hrdinové koumák bavič Freddy s břitoidní rukavicí a nejlepší hokejista na světě s potřebou vše živé ve své blízkosti pozabíjet Jason. O ději se nemá cenu moc zmiňovat, protože v něm nejde o nic jiného než o Freddyho a Jasona a o jejich práci a vzájemný souboj na který jsou jistě všichni zvědaví. Na ničem jiném nesejde, vše ostatní je vedlejší a nedůležité i všechny ostatní postavy jsou mimo, což samozřejmě nikomu vadit nebude, mě to tedy nevadilo v nejmenším.

Jak jsem už napsal příběh je vskutku jednoduchý. Jelikož se zdálo, že Freddy je neporazitelný a šíří se jak nějaká infekce tak se ho i jako infekci pokusili porazit. Každého kdo se s ním setkal nebo o něm jen slyšel šoupli do cvokárny a dopovali ho prášky proti snění. Nakonec se jim to podařilo a na Freddyho se zapomnělo, ale ten to samozřejmě tak nenechal a udělal vše pro to, aby se na něj opět vzpomnělo, narazil totiž na Jasona, jehož využil k tomu aby se mohl vrátit a, aby zase začala legrace. Jenže když se Jason jednou pustí do svého krvavého díla tak už jen tak nepřestane a tak je jasné, že se naši hrdinové musejí střetnout a vítěz zabije všechny...
Freddy opět kraluje svými kousky plné jeho osobitého černého humoru, zatím co Jason je opět jak mašina na zabíjení a nic a nikdo si před ním nemůže být jistý jelikož za ním opět zůstávají pěkně krvavé stopy. Fanoušci obou borců budou jistě spokojeni i když atmosféra filmu spíše připomíná noční můru než pátek 13.. Pokud jde o krev tak té tu je opravdu dost a ne že jen teče ona dokonce i stříká a to pořádně jen škoda, že je tak strašně digitální, ale to je jen malá vada na kráse. Nejlepší scény jsou samozřejmě ty ve kterých se objevují naší milí hrdinové, ale kdybych měl od každého hrdiny našich srdcí vybrat jednu tak by to byly asi tyto:
Hořící Jason jdoucí kukuřičným polem a následný masakr na párty v kukuřičném poli. U Freddyho to je mnohem těžší vybrat tu nejlepší protože jich má opravdu hodně. O první místo se dělí Freddy jako plavčík u Křišťálového jezera a Frddy rozmlouvající s černoškou a následné její zmasakrování Jasonem. Závěrečný souboj obou borců je kapitola sama o sobě, to je prostě paráda, je vážně masakrální, dokonalí, to je prostě jízda.
ZÁVĚR: Naprostá spokojenost, čekal jsem hodně, ale na konec mě to i tak dostalo a na konci mrtě rozsekalo. Pro fanoušky Freddyho tu je navíc překvapení a bonus v podobě flasbocků z různých dílů nočních můr- opravdu chytré a povedené. Závěrečný souboj je opravdu skvostně dokonalý a samotný závěr je jen třešnička na výborném dortu. Ať jste fanoušci serie tý nebo tý budete stoprocentně spokojeni a zaručeně si přijdete na své. Sice se nebudete bát ani chvilku, ale královsky bavit což byl také účel tohoto filmu.

Nejlepší hláška celého filmu: Freddy:TMAVÝ MASO, TO JE ŽRACO

Žádné komentáře:

Okomentovat