úterý 12. ledna 2010

NEJLEPŠÍ A NEJHORŠÍ HORRORY ROKU 2009

Rok 2009 nám skončil a začal nám rok 2010. Jaký byl rok 2009, ale z pohledu hororu? Byl úspěšný či neúspěšný? Podle mě se jednalo o rok co se týče hororů plodný, přinesl nám velké množství kvalitních kousků, ale bohužel i mnohá zklamání, která opravdu zamrzí.
O nejlepší horor roku jste mohli hlasovat i vy na tomto blogu a jaký že je nej horor podle vás.

Na prvních třech místech se umístily tyto tituly.
  1. Drag Me to Hell
  2. the House of the Devil
  3. Paranormal Activity, Pandorum

A jakže dopadl žebříček 10. nejlepších hororů minulého roku podle mě.


Na desátém místě se umístil kontroverzní ANTICHRIST který u publika sklidil rozporuplné reakce. Antichrist nepatří zrovna mezi ty horory, které sednou každému, mnoho diváků nedokázalo ocenit jeho kvality. Jedná se rozhodně o překvapení roku a mrazivou podívanou, která si rozhodně zaslouží naši pozornost.

Devátou příčku obsadila zombie road movie ZOMBIELAND která si rozhodně zaslouží místo ve vaší hororové sbírce i když se spíše jedná o komedii než o horor, ale co má být svůj účel splňuje více než dobře a pobaví.


Na osmém místě skončil scifi horor PANDORUM podle mě sto procentně nejlepší scifi horor od Horizontu událostí i když jeho kvalit nedosahuje, ale velice se přiblížil. I přes své značné kvality nebyl publikem jak by si zasloužil. Mě ovšem názor jiných nezajímá, u mě Pandorum je špičkový scifi horor, který až u nás vyjde na dvd tak okamžitě běžím do obchodu a kupuji.


Sedmé místo obsadil lesní slasher WRONG TURN III. o nenažraných, brutálních, kanibalech kteří po lesích loví nic netušící turisty v tomto případě bandu zločinců. Návrat kanibalů se nad očekávání povedl a nijak tomu neuškodil ani fakt, že defakto nás bude strašit jen jeden kanibal. V tomto případě bych nebyl proti dalšímu pokračování o čem svědčí konec.


Šesté místo pro sebe zcela zaslouženě ukořistil španělský zombie horor REC 2 který svému předchůdci nedělá žádnou ostudu a je více jak slušným pokračováním. Je vidět, že evropský horor jede, jen aby mu to vydrželo. Pevně věřím tomu, že mu to vydrží a mi hororový fandové budeme mít možnost vidět ještě mnoho výborných evropských hororů.

Na pátém místě se umístil pro mnohé překvapivě, ale podle mě zcela zaslouženě horor PARANORMAL ACTIVITY který je natočen podobně jako Blair Witche a nutno dodat, že se to opravdu povedlo. Tentokrát se to tvůrcům opravdu povedlo a stvořili opravdu strašidelnou podívanou na kterou mělo opravdu smysl zajít do kina.

Těsně pod stupněm vítězů se umístil Sam Raimi a jeho DRAG ME TO HELL. Všichni s očekáváním čekali na návrat tvůrce Evil Dead a čekání se určitě vyplatilo. Drag Me to Hell je vážně parádní horor skoro ve všech ohledech, ale bohužel jen skoro. Jeho geniální trilogii Evil Dead se to nevyrovnalo a tak pro některé to bylo zklamání, pro mě ovšem ne. Nabízí to vše co podle mě dobrý horor má mít. Má to atmošku, výbornou hudbu, skvělé lekačky i když některé uhodnete dopředu, dobré herecké výkony- já byl prostě spokojen. Podle mě se jedná o největší návrat roku.

Jdeme do finále. Tento rok bylo finále opravdu vyrovnané a napínavé jelikož do užšího výběru se opravdu dostali parádní zástupci toho nejlepšího filmového žánru na světě, z nichž by si každý zasloužil nálepku nej. horor roku, ale vítěz může být jen jeden.

Na třetím místě po dlouhé úvaze skončila NECROMENTIA v níž se jedná skutečně o hodně zvrácený příběh o lásce, zradě a pomstě plný řetězů, nožů, krve a zmasakrovaných lidských těl. Syrový splatter toho největšího kalibru,. Jednoznačně nutnost pro všechny splattermaniaky. Zaručeně nikdo nezapomene na skotačícího k sebevraždě navádějícího prasečíhošpeka- ten prostě nemá chybu jako celý film. http://www.youtube.com/watch?v=AyOdw_Xz7jwO nálepku nejlepší horor roku 2009 přišel jen o chlup TRICKR TREAT u nás známý jako Halloweenská noc. Je to jednoznačně točeno od hororových fanoušků pro hororové fanoušky. Najdete tu plno odkazů na již viděné horory. Je to vtipné, zábavné, plné dobrých nápadů s parádní Halloweenskou atmosférou. Naprostá spokojenost.
Vítězem se stává THE HOUSE OF DEVIL . Jedná se jednoznačně o nejstylovější horor roku. Fanoušci 80. let budou skákat radostí a chrochtat blahem a vynášet tento horor do nebes a diváci moderního hororu, digitálních triků a laciných lekaček ho budou proklínat do horoucích pekel, protože pro ně to bude neskutečné utrpení. Atmosféra je budována pěkně pomalu až do konečného vyvrcholení, které je opravdu famózní tečkou za skvělým hororem.
O největší zklamání roku se postaraly převážně remaky a pokračování známých hororových sérií, což se dalo samozřejmě čekat. Tady jsou zástupci toho nejhoršího co v hororovém žánru vzniklo.
Samozřejmě, že první místo obsadil remake FRIDAY THE 13TH . Byl jsem opravdu natěšen a posléze brutálním způsobem zklamán. Jason není Jasonem jak ho známe, je rychlej jak šíp, klade pasti, má poplašná zařízení a bere živé zajatce. Nový pátek je výsměch fanouškům série, tahle ta slátanina se může líbit jedině sadomasochystům a tomu kdo neviděl ani jediný díl původní série.
Na druhém místě nejhoršího hororu roku skončil HALLOWEEN II. od Roba Zombieho, který by se měl vrátit k tomu co mu jde nejlíp a to jsou buranské horory. Toto se mu opravdu nepovedlo, zprznění série neskutečným způsobem. Ruce pryč tady jde o zdravý rozum.
Třetí místo si zcela zaslouženě vysloužil NEZVRATNÝ OSUD IV. který nezachrání ani to, že je natočený ve 3D, ale tam kde nic není, děj nulový, nevýrazné smrti, totálně blbé postavy tam to nezachrání ani 3D obraz.

62 komentářů:

  1. Tak s tím "nejlepším" hororem The house of devil jste si šlehli ne? Co to je za pi.ovinu? Kdo napsal, že to je dobrý film to bude mít v hlavince asi tak vy.ebané, jako ti, co tohle napsali. Krávovina největšiho kalibru, asi odpovídající americké inteligenci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a co je podle nejlepší 10 TY ČŮRÁKU VYMRDANEJ

      Vymazat
    2. Do sebe děcka!

      Vymazat
    3. Kdyby něco tak nejlepší a nejhorší horor je Hory mají oči......

      Vymazat
    4. To že někdo řekne že je to jeden z nejlepších hororů roku 2009 hned neznamená že to má v hlavě vy*ebaný... Co to je dneska za lidi že tohle napíšou jen kvůli umístění.. Zamysli se nad sebou...

      Vymazat
  2. ja vydel vsechny ale ani jedno umisteni se mi nelibi

    OdpovědětVymazat
  3. jen proto, že se ti to nelíbí, tak nemusíš být sprostý/á. Ten, kdo to napsal, napsal jeho názor.. ale ty to máš v té své hlavince taky trošku ..... :p spíš to odpovídá tvé inteligenci..

    OdpovědětVymazat
  4. no jako tato stranka je uplne cela pomatena!!!!asi nejlepsi horor ze vsech co tu je je REC2.kurva..se proberte..sem davat takovy picoviny

    OdpovědětVymazat
  5. Řeč dva řikáš?Skouknu ho,náhodou Stáni mě do pekla se povedl!!

    OdpovědětVymazat
  6. Friday 13TH je v klidu film karoro

    OdpovědětVymazat
  7. Paranormal activity je super

    OdpovědětVymazat
  8. Paranormal Activity 2...nemusím takové bubačiny-člověk pak má halušky :D

    OdpovědětVymazat
  9. Zvláští jak se tvoje recenze shodují s komentáři na ČSFD :)

    OdpovědětVymazat
  10. Stahni mě do pekla je jeden z nejhuře povedenych hororu co jsem kdy viděl. Nechapu jak se mohl umistit do prvni řady. Ale tak každeho nazor mno ...

    OdpovědětVymazat
  11. já se asi juknu na to paranormal aktivity jinak jsem viděla to stáhni mě do pekla o tej bábě se mi zdálo asi tejden fuuujky byla hnusná a ty její drápy no fuj ale jinak povedenej horor

    OdpovědětVymazat
  12. Co se vám boha jeho líbilo na Paranormal Activity?

    OdpovědětVymazat
  13. Stáhni mě do pekla je povedený horror. Jinak Halloweenská noc je spíše parodie pro zasmání. Hlavně jak je tam ten chlápek,který zakopává toho kluka:D

    OdpovědětVymazat
  14. STAHNI MNE DO PEKLA JE MNOHEM LEPSI NEZ REC2 TAKOVOU UKOLEBAVKU TOSNAD ANI NEMYSLEJ VÁŽNĚ!!!! JA BYCH DOPORUČIL PAR DOBRICH HORURKU. NO KAZDOPADNĚ V TOMTO ZEBRICKU MA JEDNA STAHNI MNE DOPEKLA JINAK TO OSTATNI SOU MASLICKA :-D

    OdpovědětVymazat
  15. mno, asi je nejlepší rec 2 nevím jak se někomu může líbit Paranormal Activity, mě to vůbec nezaujalo a půl hodiny ze začatku je úplně na hovno

    OdpovědětVymazat
  16. Rec2 je z těhle horrorů nej

    OdpovědětVymazat
  17. jo jo tak tak nějak

    OdpovědětVymazat
  18. nejlepši horor všech dob je serial lovci zvuku...a srat treck,vse ostatni je proste komedie

    OdpovědětVymazat
  19. :D Přesně uplně souhlasím s 1 komentážem Omg lidi ??? Normal asi ne co :D A dal Stáhni mě do Pekla :D :D :D To je už i věčí Horor dívat se na moji babičku jak leze do vany !! A co jiného dodat na Paranormal acitivity ? Zééwl nuda totál P*čovi*a i reklami sou lepší !!

    OdpovědětVymazat
  20. cuss lidi stahni me do pekla je nahodou docela luxus paranormal activity1 je kravina ale 2jka je uz o neco lepsi rec 2 kouknu a pohodnotim ale treba ČTVRTÝ DRUH!! TEN JE NEJLEPSI :()

    OdpovědětVymazat
  21. A horor TRICKR TREAT je z roku 2007 hňupe http://www.csfd.cz/film/225390-halloweenska-noc/

    OdpovědětVymazat
  22. Hele bekoty , tohle je pokud vim nekoho blog , tudiz i kdyby napsal , ze je pro nej nejlepsi horor Evropsky gigolo tak Vam to muze bejt jedno ... lamky jste Vy ;o)

    OdpovědětVymazat
  23. Stáhni mě do pekla,nejlépe provedený horor co jsem kdy viděl.Doporučuji,skvělé efekty a dobře proovedené na lidskou mysl.

    OdpovědětVymazat
  24. vy ste ale telata..je to věc názoru proboha..jak někdo může říct že je lepší tamto nebo toto...prostě někomu se líbí lekačky, někomu obrazovka plná krve..já se ráda podívam na psychologické horory...

    OdpovědětVymazat
  25. tipuju, že většina komentujících je tak mezi 11-15 rokem....tak pubertální názory se nedají číst...

    OdpovědětVymazat
  26. Ten film NECROMENTIA Je ten nej film kterej sem kdy videl :D

    OdpovědětVymazat
  27. vladka: Stahni me do pekel me vtahl hned od zacatku dala bych mu tak 3 misto...... na prvni a druhe misto se tu neobjevil pro me zadny.. a zbytek filmu, no, rekneme ze si misto toho radeji pustim smpsnovi:-)

    OdpovědětVymazat
  28. Já zatím viděla jen horory: Vetřelec 1,2,3; Purpurové řeky 2; Nějakej nevím jak se jmenuje...v kukuřičným poli; Kruh,...nwm. :-D

    OdpovědětVymazat
  29. ha moj nazor shining jack nickolson faaaaaaaaaaaaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neviete mi poradiť videl som na HBO film a neviem ako sa volá,
      príbeh je , že príroda a stromy vyprodukujú enzím /vízus/po ňom ľudia spachajú samovraždu, vírus postupne utočí na veľke skupiny ľudí a keď chcejú prežiť misia sa rozdeliť, asi z roku 2009-2010, veľli by ste mi tým pomohli : aniba@szm.sk pomôže niekto

      Vymazat
    2. :) ten film se jmenuje : Stalo se :)) je to super film!!

      Vymazat
    3. ne jmenuje se lesi !!!!!!!!!!!!

      Vymazat
  30. NÁHODOU NEZVRATNÝ OSUD 5 BYL SKVĚLEJ....

    OdpovědětVymazat
  31. Většina nových hororů už nemá vůbec žádnou úroveň (Paranormal Activity,Paranormal Entity,...)

    OdpovědětVymazat
  32. Nejhorsi horror je tnhle blok,. pismo cerne na cernem,. hnus,. k neprecteni,. ta cervena to vubec nezlepsila,,. radsi to tu smaz,. nebo se na 1. miste v zebricku ,. nejorsi horory stane naozaj tuj blog !!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  33. A kde je Psycho? Kalasika je stejně nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  34. zkuste kouknout na 3:15 zemřeš ( nebo-ly The Amityville horror )

    OdpovědětVymazat
  35. pane bože všechny ty horory stojí tak za vyliš prdel neumíte mýt lepší vkus všichni ??? nejlepší horory jsou skuteční podle skutečné události a ne ty ty vymyšlený nebo natočený podle studentů jako je panarolmal activity atd.... koukně te se někdy na věřte nevěřte tam jsou úryvky podle skutečné události to po tom vás bude mrazit po zádech ..................

    OdpovědětVymazat
  36. Tak mám takové tušení ,že tyto komentáře co jsem tady četl je max. věková hranice 14 let jinak to neni možné... Každopádně jsem se pobavil ... :D Fanda hororů ZOMBIE .....

    OdpovědětVymazat
  37. Jako 3. nejhorší horor dát Nezvratný osud? Jste se pomátli ne? Tady ten žebříček hororů je teda na ho*no. Nejlepší z těch hororů je asi Rec,Zombieland a nezvratný osud jinak ostatní jsou sračky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. úplná pravda. S tim naprosto souhlasim ten, kdo vytvářel tenhle blog se buď vůbec nevyzná v hororech, nebo je tak trochu jeblej.

      Vymazat
    2. ty jsi taky sra**a

      Vymazat
  38. Stahni mne do pekla je povedenej horor(hodne)

    OdpovědětVymazat
  39. S tou Halloweenskou nocí, to má bejt ňákej vtip? Jesli jo, tak to chápu, protože to není horor ale komedie. K nejkvalitnějším evropským hororům bych řadil třeba Sirotčinec ale i Herzovu T.M.U. Jinak splattery moc nemusím, většinou nuda (jatka na úkor napětí jako Hostel, Texasský masakr a některý díly Saw), a slashery nesnáším (stupidní teenagerský komedie jako Vřískot, Nezvratný osud, Tajemství loňského léta apod.).

    OdpovědětVymazat
  40. Tak to se trochu nepovedlo.. ty horory, který sou v nejhorších vůbec nejsou špatný (např Nezvratný osud 4) a některý z "top 10" jsou až na vyjímky s prominutim pěkný sračky. :)

    OdpovědětVymazat
  41. Hele tak třeba pandora by uspala klidně mimino ale co tak trickr treat no tak honem LIKE sem

    OdpovědětVymazat
  42. největší sra*ka je podle mne pandorum ale na 1. by měl být nezvratný osud 4 s tym zatim souhlasim já

    OdpovědětVymazat
  43. tady je pár komerčních hororu a vy se hádáte kterej je nejlepší. Kdo má rád psychohorory tak Vlčí bouda (ČR,86) a Otevřené oči (USA,00), pak jsou dobrý Sillent hill, Orphan, El Orfanato, Case 39, Wolf creek, Borderland, The Descent, Dead pit, Dawn of dead a pár dalších.

    OdpovědětVymazat
  44. pro mě jsou zase nejlepší horory: V zajetí démonů, Sirotek, Sinister, Temný nebe, Insidious, Vetřelec, Kruh, The woman in black, Sirotčinec, Vymítač ďábla, Záhada Blair Witch ( ale jenom první díl), V moci ďábla, Zrcadla, Nenávist, Silent hill.... nejsou špatný ani tyhle': Světová válka, Prometheus, Underworld 1,2,3,4., Constantine atd. ostatní je děs

    OdpovědětVymazat
  45. A kde máš Čelisti???? :o))

    OdpovědětVymazat
  46. čarodějky se zrodily z popela dračího tak
    požádej dabla samotného jenž umři!kdo si
    to přečet tak do 5 dnů umře musela jsem to
    napsat jinak bych umřela do 5 dnů kdo si to
    přečet tak to napište do jinýho blogu nebo
    umřete do 5 dnů a to fakt!!!

    OdpovědětVymazat
  47. Podle mého názoru je nejlepší z těchto hororů (asi z 10?) to Hory mají oči... Jenže každý má bohužel názor jiný :)

    OdpovědětVymazat