sobota 8. května 2010

CABIN FEVER

Eli Roth dnes už známí režisér v hororovém žánru, který se především proslavil svým brutálním Hostelem svou režisérskou kariéru začal právě s Cabin Fever. Nutno podotknout, že to byl opravdu pořádně krvavý zářez, ale pěkně popořadě.

Děj se točí okolo pětice vysoko školáků, kteří se o svých posledních prázdninách vydá na opuštěnou chatu v lesích. Jak později zjistí tak to od nich nebyl ten nejlepší nápad. Idylka samoty v přírodě se totiž změní v krvavé peklo, poté co jsou nakaženi smrtícím virem, proti kterému jak to vypadá není obrana. Začínají se jim dělat krvavé boláky a odpadávat kůže a to je teprve začátek. Všem je jasné, že to je jen začátek, a že jestli chtějí přežít tak musejí rychle sehnat pomoc. Otázkou je jen jestli jim někdo bude chtít pomoci a tím riskovat, že se sám nakazí, a nebo se jich pěkně rychle zbavit a tím zamezit nákaze...
Jedná se opravdu o pořádný krvavý nášup o tom není třeba vést žádnou diskuzi. Svůj účel Cabin Fever splňuje na jedničku. Samozřejmě, že se to nemusí líbit každému a také se to každému líbit nebude, ale já byl rozhodně spokojen. Netradiční slasher s netradičním zabijákem odehrávající se na samotě u lesa. Gore fanoušci si přijdou na své a i ostatní hororový fanoušci jistě nebudou zklamaní. Tento horor jistě nepřináší nic nového a světoborného, o originalitě ani nemluvě a tak v něm nehledejte víc než hodinu a půl hororové zábavy. Díky nekomplikovanému ději a svižnému tempu si to, ale rozhodně užijete.

HODNOCENÍ:
Eli Roth ve své prvotině jasně světu dokázal, že je v první řadě hlavně hororový fanda a až pak teprve režisér. Svou prvotinou dal světu jasně vědět co od něho může čekat a co také dostane. Ano hádáte správně, je to především gore, žádné komplikované příběhy. Jak později ukázal v Hostelu tak mCabin Fever byl pouhý začátek. Cabin Fever jsem si i přes jeho pomalejší rozběh pořádně užil a užije si ho každý kdo ho uvidí. Některé scény jsou opravdu nechutné a gore fanoušci budou jistě spokojeni. Já se nenudil, bavil a byl jsem opravdu spokojen takže nemám problém dát takových 80%.

Žádné komentáře:

Okomentovat