sobota 21. srpna 2010

GREMLINS (1984)

Jak koukám tak jsem na svém blogu úplně zapomněl na hororové komedie, což by byla opravdu velká škoda. To ovšem musím rychle napravit a k tomuto účelu jsem si vybral Gremlins, kteří jsou podle mě rozhodně jedním z nejlepších filmů tohoto druhu.
Celý příběh začíná v jednom vešetnictví starého Číňana kam zajde jeden vynálezce,aby sehnal dárek k vánocům pro svého syna. Narazí tam na malé a pořádně chlupaté roztomilé zvířátko, no prostě na takový oživlý mončičák. Řeklo by se pěkný dárek, ale má to pár háčků, přesněji řečeno tři pravidla která nesmějí být v žádném případě porušena. Za prvé se tvoreček nesmí dostat do kontaktu s přímím světlem. Za druhé se nesmí dostat do kontaktu s vodou a konečně za třetí se nesmí v žádném případě krmit po půlnoci. Vynálezcův syn Billy se sice snaží seč může, aby všechny pravidla dodržel, ale na konec se mu to stejně nepodaří. Takže se Billiho nový mazlíček nejdříve dostane do kontaktu s vodou a rozmnoží se a aby toho nebylo málo a sranda mohla vypuknout na plno tak se díky lsti i nakrmí po půlnoci a z roztomilejch zvířátek se stanou krvalečné bestie, které začnou pustošit celé městečko a je jen na Billim, aby to zastavil...
Myslím si, že není nikdo kdo by neznal tenhle filmek o roztomilých tvorečkách kteří se změní v krvalečné bestie, které řádí jak vichřice, sežerou na co přijdou a vyvádějí různé škodolibé kousky u kterých se každý musí dusit smíchy. Každou svou lumpárnu totiž dělají s obrovskou porcí zlomyslnosti což si divák určitě náležitě užije. Mezi nejlepší okamžiky bezpochyby patří jejich řádění v baru, to se prostě musí vidět, to je prostě jízda. No v tomhle filmu hlavní roli nehrají prostě lidé, ale tyhle ty zelený potvory, které sežerou na co přijdou, takže zapomeňte na nějaké oslnivé herecké výkony. Místo nich tu ovšem najdete neskutečnou zábavu, kterou si bezpochyby každý užije.

HODNOCENÍ:
Tohle je vážně zábavná jízda, která stojí opravdu za to. V první řadě se jedná o šílenou komedii, která má šanci každého dostat do kolen a to doslova. Zelené potvory řádí jak pominuté a jejich kousky stojí opravdu za to. Na takové to filmy bych se mohl koukat pořád a neomrzelo by mě to. Gremlins je rozhodně jeden z nejlepších zástupců daného žánru a jako takový by jistě neměl ujít naší pozornosti, jelikož si ji rozhodně zaslouží. 100 % bez debat.

Žádné komentáře:

Okomentovat