pondělí 16. srpna 2010

NECROMANTIA (2009)

Už samotný název tohoto filmu mluví sám za sebe a už podle něho mi bylo hned jasné, že se mi do rukou opět dostalo něco výjimečného, něco extra a jak se později ukázalo měl jsem pravdu. Necromantia je vskutku neskutečná podívaná pro opravdoví labužníky. Nejdříve, ale něco o tom o čem Necromantia vlastně je.
Příběh se točí okolo tří mužů, jejichž příběhy se vzájemně prolínají. První z nich je Hagen který trpí nekrofilní láskou k jisté mrtvé ženě o jejíž mrtvé tělo pečuje a doufá, že se jednou k němu vrátí. Druhý náš hrdina je Travis, chlápek který s radostí mučil lidi a pak si za své služby nechal od nich zaplatit. Poslední z nich je Morvius, kterého zavraždila jeho přítelkyně Elizabeth spolu se svým milencem Hagenem. V celém ději jde vlastně jen o pomstu mrtvého Morviuse, který svou pomstu řídí z pozadí z pekla a k provedení pomsty využívá Travise s nimž uzavřel dohodu týkající se jeho zmizelého bratra. Film se skládá vlastně ze tří kapitol z nichž každá se věnuje jednomu z hrdinů. Z počátku se zdá být vše chaotické a divák vlastně neví o co jde, ale časem části mozaiky do sebe zapadají a vše je najednou jasné. Je to vážně geniálně poskládaná skládačka kterou si divák rozhodně užije.

Už jen úvodní titulky diváka pořádně nabudí a dávají každému jasně na vědomí, že ho čeká pořádnej mazec. Necromantia je splatter jak řemen. Splatter je nám tu servírován v neskutečných dávkách- krev, mučení, neskutečný sadistický hrátky, vnitřnosti atd. Necromantia se také může pochlubit dokonalýma maskama, od dob Hellraisera rozhodně jedny z nejlepších. Nejlepší je rozhodně maska čuníka navádějícího k sebevraždě a démona ŘETĚZAVCE.
Co se týče onoho čuníka tak ten je vážně dokonalej, ten co provádí za psí kusy to se jen tak nevidí, no prostě bomba. Démon řetězavec zas připomíná Cenobity z Hellraisera. Vůbec Hellraiser je z tohoto filmu cejtit téměř z každého záběru, ale hlavně především z všude přítomných řetězů v druhé části filmu. To, ale vůbec není na škodu právě na opak. Má to i solidní atmosféru a to především v pekle, které tu je ztvárněno opravdu zajímavě a působí deprimujícím dojmem. To se vážně povedlo.

HODNOCENÍ:Necromantia je splatter se vším co k tomu patří takže fandové žánru budou jistě spokojení. Podle mě se jednoznačně jedná o jeden z nejlepších hororů roku 2009. Má to prostě vše co by mít mělo, pořádnou atmosféru, výborné masky- především prasák je vydařenej.
Takže to nějak shrnu. Necromantia je parádní horor a obrovské překvapení roku 2009. Dostal jsem mnohem větší hororovej zážitek než jsem čekal a tak jsem samozřejmě velice spokojený. Je vidět, že stačí dobrý nápad a trocha talentu a jde natočit opravdu působivý horor kterým Necromantia bezpochyby je. Necromantia si rozhodně zaslouží naší pozornost. Hodnocení musí samozřejmě odpovídat kvalitě a takových 90% je odpovídajících.

Žádné komentáře:

Okomentovat