úterý 24. srpna 2010

WARLOCK (1989)

Čaroděj Warlock je roku 1691 v Bostonu odsouzen k smrti, ale díky černé magii se mu podaří utéci do budoucnosti. Na stopě mu ovšem je lovec čarodějnic Redfernom, který ho už jednou dopadl. Warlock ihned co se ocitne v budoucnosti začne šířit zlo, ale jeho hlavním cílem je najít tři části satanovi bible díky které by získal obrovskou moc a mohl by zničit svět. Podaří se lovci čarodějnic Redfernomovi Warlocka zastavit a nebo bude tentokrát Warlock silnější a provede svůj ďábelský plán do konce...
Každého jistě potěší i středověký úvod, takže divák není vržen do centra dění aniž by neměl základní informace. Navíc ve filmu narazíme na mnoho odkazů na nejrůznější pověsti o čarodějnicích což je jistě také příjemné zpestření děje o souboji mezi čarodějem a lovcem čarodějnic.
Warlock je opravdu výborná hororová podíváná i když by někomu mohl trošku vadit jeho trochu odlehčená forma. Ovšem v mích očích to nebyla ani nepatrná vada, ale spíše naopak, odlehčená forma mu skvěle sedla a díky ní se jedná o ještě lepší podívanou. V každé případě se skutečně jedná o skutečný požitek se vším co k tomu patří. Velkou zásluhu na tom má především sám čaroděj Warlock, jehož tak skvěle zahrál a dál mu tu pravou démonickou podobu Julian Sands, který byl pro tuto roli snad zrozen. Warlock je opravdu brutální zmetek kterej se s ničím nepáře a jde tvrdě a bez mylosti za svým cílem. Jeden příklad za všechny: zabije malýho kluka, aby si z jeho tuku mohl udělat elixír na létání.
Vůbec brutalita a krev tu hraje opravdu velkou roli, vykouslý jazyk a nebo zapichování hřebíků do nohy mluví samo za sebe. Nesmíme ovšem zapomenout ani na atmosféru která tu je opravdu místy hustá, především vždy když se na obrazovkách objeví Warlock. Scéna která rozhodně vyčnívá nade všechny ostatní je rozhodně ta když Warlock navštíví jasnovidku, ta stojí opravdu za to. Nesmíme samozřejmě zapomenout ani na hudbu která je opravdu prvotřídní a skvěle ladí s děním na obrazovkách.

HODNOCENÍ:
Warlock je opravdu příjemná podívaná při které vám chvílemi běhá mráz po zádech a chvílemi se bavíte. Je zde skloubena strašidelná atmosféra, brutalita, ale i zábava. Každý si jistě vybere a bude jistě pokojen. Děj pěkně plyne dál a tak není šance, že by se divák nudil, především proto, že mu to sám Warlock nedovolí, který má naštěstí hodně prostoru a to co provádí za kousky tak musí každého nadzvedávat ze sedačky. Takhle nějak jsem si vždy představoval pořádného čaroděje, žádný změkčilec jako v pánu prstenů, ale pořádně zlýho, ďábelského, brutálního a zákeřného zmetka, který se nebojí žádné odpornosti a který hází kletby a kouzla na všechny strany a přesně takový Warlock je.
Z tohoto hororu jasně dýchají 80. léta, kdy se horory točit ještě uměly a byla radost na ně koukat. No a právě přesně takový Warlock je. Vidím to na takových 80 % miň ani náhodou.

Žádné komentáře:

Okomentovat