sobota 28. srpna 2010

TRICK´R TREAT

Myslím si, že tu není nikdo kdo by neznal halloween minimálně od dob Michaela Mayerse a jeho řádění, ale pro případ, že by se někdo takový našel tak malé opáčko. Halloween je svátek který se slaví 31. října a lidé, především děti se oblíkají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu koledovat. Nejznámějším znakemjsou vyřezané dýně se svíčkou uvnitř. Tento svátek je plný strašidelné atmosféry a proto není divu, že tak přitahuje lidi, a že o něm byl natočen ne jeden film. Halloween je tak věčné téma, že vznikají stále nové filmy ve kterých tento svátek hraje menší či větší roli no a právě Halloweenská noc je jedním z nich. Už jak napovídá název nepůjde jen tak o něco co se jen o Halloween otře a půjde dál. Je to skutečně film který se celý věnuje tomuto svátku a pořádně ho probere až na kost. No, ale už nechme těch řečí okolo a pojďme už konečně k samotnému filmu. Halloweenská noc je vlastně spletenec pěti příběhů které se odehrávají právě na Halloween a všechny příběhy do jednoho celku spojuje podivná postavička s pytlem na hlavě která nás provází celým filmem. Hlavní myšlenkou každého příběhu je vlastně jedno Halloweenské pravidlo, které nesmí být porušeno, jinak přijde trest většinou v podobě onoho záhadného koledníka který prakticky dohlíží na jejich dodržování. Pravidla hry jsou jednoduchá - porušíš pravidlo tak přijde trest v té či oné podobě. Naštěstí zde jsou pravidla porušována dost často a tak není o zábavu nouze. Většinou filmy tohoto typu mají problémy návaznosti a logice. Toho se ovšem v tomto případě bát rozhodně nemusíme, protože jednotlivé části do sebe přesně zapadají a vše se na konec vysvětlí. Když jsem si film pustil tak jen co jsem viděl úvodní titulky tak mi bylo jasné, že se určitě bude jednat o pořádnej masakr. No a taky že ano. Celý film je natočen v duchu hororů z 80. let kdy horory nemusely jen děsit, ale hlavně se snažily diváky bavit a to Halloweenská noc splňuje dokonale. Navíc celý film je nasycen naprosto dokonalou podzimní atmosférou, která se tvůrcům opravdu povedla. Samozřejmě třešničkou na dortu jsou samotné příběhy, které se opravdu povedly a je úplně jedno který z nich si vybereme. Výborný příběh je třeba o psychopatickém učiteli který na Halloween morduje koledníky a nebo o potopeném autobusu, ale můj favorit je rozhodně příběh o nerudném sousedovi, který nenávidí Halloween a tak ho přijde potrestat sám náš průvodce tímto spletencem příběhů. Tenhle příběh prostě nemá chybu, ale záleží na každém divákovi zvlášť, každý si určitě vybere.
Za pozornost ovšem stojí v tomto případě i bonusy na DVD, které jsou na naše poměry kupodivu dost rozsáhlé, ale bohužel bez české podpory což zamrzí. Najdete zde vše co jste kdy chtěli vědět o Halloweenu,vynechané scény a mnoho dalších. Co ovšem stojí za pozornost tak je kreslený čtyř minutový příběh TRICK´R TREAT: SLASONS GREETINGS ve kterém se objevuje ona tajemná postavička která nás touto Halloweenskou nocí doprovází.

HODNOCENÍ:
Halloweenská noc je naprostá dokonalost, to je naprosto jasný. Má naprosto dokonalou Halloweenskou atmosféru- všude jsou světla, dýně, strašidelné kostýmy, no prostě paráda. Navíc se dočkáme, přesné definice halloweenu a pravidel která by měla být dodržována a tím se dostáváme k tomu nejlepšímu a to je samotný průvodce celým filmem, který dohlíží na dodržování pravidel. Jedná se o naprosto skvělou postavičku se kterou si užijeme opravdu velkou porci zábavy. Jedna věc musí být každému naprosto jasná a to, že tento film nemá za úkol diváka vyděsit, ale že ho má především pořádně pobavit a to se mu daří dokonale. Tento film je jednoznačně natočen jako pocta béčkovým hororům z 80. let, ale především to je film točený od hororových fanoušků pro hororové fanoušky a je to zatraceně znát. 100 % bez váhání.

4 komentáře:

  1. Hey there! Someone in my Facebook group shared this website
    with us so I came to check it out. I'm definitely loving the information. I'm book-marking and will be tweeting this to
    my followers! Outstanding blog and excellent style and design.


    my blog dekorativno

    OdpovědětVymazat
  2. Surfing around delicious.com I noticed your web site book-marked as: Blogger:
    hororov. I'm assuming you bookmarked it yourself and wanted to ask if social book-marking gets you a ton of visitors? I've been looking at
    doing some social bookmarking for a few of my websites but wasn't sure if it would generate any positive results. Many thanks.

    Also visit my website: data
    My web site - info

    OdpovědětVymazat
  3. Hi! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out
    and say I really enjoy reading your blog posts.

    Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the
    same topics? Thanks a lot!

    Check out my web page - luggage set for mg b

    OdpovědětVymazat
  4. I really like what you guys are up too. This type of clever work and exposure!
    Keep up the wonderful works guys I've incorporated you guys to my personal blogroll.

    Here is my web-site ... stump

    OdpovědětVymazat