pátek 13. srpna 2010

DEAD SILENCE

To by jeden nevěřil jak nebezpečná dokáže být břichomluvecká loutka. Nevěděli to ani manželé Jamie a Lisa, ale měli se to brzy dozvědět a také, že se to dozvěděli a to tím nejbrutálnějším způsobem. Lisa na vlastní kůži zažila jakých sviňáren je takový břichomluvecký panák schopen...
Jamie poté co se vrací z nákupu, nachází svou manželku mrtvou s vytrženým jazykem, což není zrovna jak si dovedete představit pěknej pohled. Samozřejmě, že policie z vraždy podezírá chudáka manžílka a ten se, aby přišel na kloub co se doopravdy stalo jeho ženušce a kdo jí to udělal vrací do svého rodného městečka Ravens Fair kde se vypráví legenda o tajemné břichomluvkyni Mary Shaw. Mary Shaw byla zavražděna a pohřbena se svými loutkami, ale podle legendy se proměnila v anděla smrti, který začal v městečku vyvražďovat celé rodiny jejíchž členům vytrhal jazyky z úst. No a právě sem přijíždí Jamie, aby se dozvěděl pravdu, ale má vůbec nějakou naději na úspěch, když stojí proti legendě Mary Shaw a nebo se stane jen další obětí...Dej si pozor na pohled Mary Shaw, neměla děti jen loutek sto. A když ji uvidíš ve svých snech, už nikdy křičet nebudeš.
Tumletu hororovou pecku mají na svědomí tvůrci geniálního prvního dílu Saw a je to opravdu znát i když Dead Silence je naprosto něco jiného, nejedná se totiž o žádné gore představení, ale o pořádnej atmosferickej horor který se skutečně povedl o tom nemůže být sebemenších pochyb.
Celý film doprovází téměř Burtonovská atmosféra, městečko zahal
ené mlhou, strašidelná, tísnivá, na nervy brnkající hudba no prostě paráda. Film divákovi skutečně nahání strach a divák doopravdy cítí mrazení v zádech a naskakuje mu husí kůže což je v dnešní době skutečně vzácnost. Pro každého hororového fandu se jedná skutečně o lahůdku a velké překvapení.
Do jisté míry téměř dokonalý atmosferický horor možná trochu sráží jeho až přespříliš akční finále, které na někoho může působit jako pěst na oko, ale to není zrovna můj případ i když i já bych uvítal trochu méně akční finále a trochu více atmosférické i když atmosféru mu samozřejmě nejde odepřít o tom žádná.
Velkým problémem většinou bývají herecké výkony což, ale v tomto případě to naštěstí neplatí. Herci se skvěle vžili do svých postav a film ani v nejmenším netáhnou dolů, ale přesně na opak. Herecké výkony v tomto případě jsou opravdu na úrovni.

HODNOCENÍ: Jasně, že se v tomto případě jedná o výborný atmosférický horor, který by si rozhodně každý hororový fanoušek měl pořádně užít a rozhodně si ho nenechat ujít. Je opravdu příjemné, že i v dnešní době kdy to vypadá, že se točí jen samé remaky, vznikne takováto opravdu atmosferická lahůdka. Tomuto hororu není prakticky co vytknout možná snad až na to finále, ale vem to čert. Dead Silence má vše co od hororu očekáváte a to je prvotřídní atmosféra, značná originalita což se v dnešní době už moc nevidí a ani herecké výkony nejsou vůbec špatné takže spokojenost je samozřejmě na místě a jednoznačně doporučuji na dlouhý večer určitě si to užijete a nebudete ani na chvíli litovat, že jste do Dead Silenc šli. 85%

2 komentáře:

  1. Tento horor jsem si po prvním schlédnutí zamilovala ,ale když jsem si ho pustila po druhé a potřetí byla to čím dál větší blbost :) ale jinak je dobrý.Blog máš pěkně řešený :)) jen tak dál :))

    OdpovědětVymazat