pátek 17. září 2010

WARLOCK: THE ARMAGEDDON

Film Warlock měl úspěch a tak se dalo čekat, že v nejbližší době se hororový fanda bude moci těšit na nějaké pokračování a samozřejmě, že se ho dočkal. Režie se chopil Antony Hickox který už s hororem měl bohaté zkušenosti jelikož za sebou už měl Voskové muzeum, Hellraisera III. a několik dalších. Divák se dočkal v roce 1993 kdy světlo světla spatřil Warlock: the Armageddon. Fandové se tedy mohli těšit na další Warlockovo řádění v ještě brutálnějším duchu než v předchozím díle. No a jaký že je tentokrát důvod Warlockovi krvavé pouti?
Tentokrát jde zhruba o tohle. Jednou za 700 let za zatmění měsíce se může narodit satanův syn Warlock. Prozatím vždy se jeho zrození podařilo strážcům světa Druidům zabránit, ale nyní Warlockovi ve zrození zabránit nedokázali, jelikož jim kdysi byli uloupeni magické kameny, kterými se dal Warlock zahnat. Nyní po svém zrození Warlock na Zemi pátrá po šesti magických kamenech s jejíž pomocí by mohl na Zemi vyvolat Satana. Na nalezení magických kamenů má šest dní a tak začíná hra s časem jak ze strany Warlocka tak ze strany Druidů, kteří musejí Warlocka zastavit dřív než shromáždí všechny kameny. Otázka je jen kdo bude tentokrát rychlejší a silnější...
Na začátku nás opět čeká jako v předchozím díle středověký úvod, který nás zasvětí do problému kamenů a druidů a tak je každému jasné o co běží. Příběh se vlastně odehrává ve dvou dějových linií a to v linii Warlockova pátrání po magických kamenech a Druidské linie, která není zrovna nejšťastnější. Warlockovo putování za kameny je prvotřídní krvavá road movie, plná nápadů, ale především Warlockova morbidního a brutálního humoru. Co se týče Druidů tak zde se jedná především o výcvik Druidských válečníků Kennyho a Samanthy, kteří nejdříve musejí zemřít, aby se ze smrti vrátili a mohli s Warlockem bojovat o osud světa. No a právě jejich nutné smrti jsou v této linii filmu nejzajímavější. Vše ostatní je bohužel takové o ničem. Dá se říci, že tato část filmu není zrovna ta nejzábavnější a je prakticky největší slabinou filmu, ale naštěstí netrvá moc dlouho. Samozřejmě, že hlavní postavou nejsou Druidi, ale Warlock opět v poddání démonického Juliana Sandse který mu opět dá tu pravou démonickou podobu. Warlock je opět brutální a jeho krvavé vtípky stojí opět za to. Navíc na film byl mnohem větší rozpočet a je to zatraceně znát. Film je plný skvělých efektů a hodně se přitlačilo i na brutální a gore strunu.
Parádní scéna je když vezme Warlock do auta šlapku která pořád nadává jak má blbý vlasy, tak ji Warlock jediným škubnutím skalpuje. Prostě bomba scéna. Samotný Warlockův zrod je potom kapitola sama pro sebe- mrtě brutální scéna. No prostě celý film brutalitou přetéká, ale brutalitou naplněnou černým humorem což z Warlock: the Armagedon dělá opravdu skvělou podívanou. Film je navíc plný symboliky, obrácený kříž s ukřižovanou ženskou hlavou dolů atd.
Nesmíme opět zapomenout na hudební doprovod, který má na tryku Mark Mckenzie a opravdu se mu to povedlo. Hudba skvěle doplňuje dění filmu a je opravdu skvělá.
Film má opravdu skvělou atmosféru a konec ve stylu divokého západu se opravdu povedl, jen mě trochu zklamala podoba Satana vylézajícího z pekla na Zemi,ale to je jen malá vada na kráse.

HODNOCENÍ:
Jedná se opět jako u předchozího dílu o skvělou atmosférickou podívanou i když jistý kvalitativní pokles tu je, ale naštěstí není kdovíjak velký a poněkud horší a nudnější pasáže s Druidy zcela vynahrazuje Warlock se svým krvavě brutálním humorem. Celý film jednoznačně opět stojí a padá na Warlockovi a tím pádem i na brutálních scénách, které se opravdu povedly. Je rozhodně na co se koukat a já byl rozhodně spokojenej.70%

Žádné komentáře:

Okomentovat