pondělí 13. září 2010

WRONG TURN

Wrong Turn je jedním z velké řady představitelů hororového subžánru slasher. Subžánru ve kterém je většinou skupinka teenagerů sistematicky vyvražďována vrahem nebo vrahy. V každém případě se většinou jedná o pořádné krvavé orgie. Když jako příklad uvedu Texaský masakr motorovou pilou a Pátek třináctého je každému naprosto jasné o co jde. Tak se podívejme na Wrong Turn trochu blíže.
Děj je poměrně jednoduchý jako u filmů tohoto druhu většinou bývá zvykem. No tak v tomto případě se náš hlavní hrdina jmenuje Chris a spěchá na schůzku se svým právníkem, ale na dálnici je bohužel zácpa a tak se rozhodne jet cestou která vede přes Virginský lesy. Virginské lesy, ale k jeho obrovské smůle obývají zmutovaní kanibalové, kteří si krátí dlouhý čas lovem turistů. Na vlastní kůži to pozná jak Chris tak skupinka přátel které v lesech svede do hromady autonehoda. Příběh je tedy opět jednoduchý, parta mladých lidí je vybíjena skupinkou kanibalů tedy nic originálního a bylo jen na tvůrcích jak se s danou látkou vypořádají. Samozřejmě, že každý slasher aby uspěl musí mít pokud možno dostatečnou dávku brutality, slušné gore scény, nápadité vraždy a pořádného zabijáka. No a podle mě Wrong Turn většinu toho splňuje.
Děj filmu je zasazen do pěkného lesního prostředí jako stvořené pro nějakej ten čundr nebýt jedné podstatné věci a to, že je plný nalíčených pastí, které tam nalíčila tříčlenná skupinka kanibalů pro které je lov jejich hobby a jde jim opravdu výborně od ruky. Krví se tu také moc nešetří a brutalita je příjemná. Co se týká kanibalů tak ty vypadají opravdu dobře a jejich skřeky stojej opravdu za to. Co si budeme povídat, film jednoznačně stojí a padá na kanibalech a jejich krvavé práci. Je tu několik opravdu nechutných scén při kterých naskočí husí kůže, ale těch není bohužel zas tak moc. Podle mě nej je rozhodně scéna ta ve které Chris je schovaný pod stolem v chýši kanibalů na kterém zrovna kanibalové porcují jednoho z jejich skupiny. Film má místy i slušnou atmosféru, jen škoda, že neprochází celým filmem. Nejatmosféričtější část filmu je rozhodně ta odehrávající se ve skrýši kanibalů a následný útěk. Celkově to není špatné, ale bohužel ani ne kdovíjak výborné. Jedná se o lehce nadprůměrný slasher, který svou funkci jistě splní, ale nesmíte od něho čekat zázraky.

HODNOCENÍ:
Wrong Turn je celkem podařenej lesní slasher, který ovšem nepřináší nic nového, což se od něho ani nečekalo. Co ovšem přináší tak je pořádná krvavá, místy atmosférická podívaná s bandou krvalečných kanibalů, kteří se opravdu činí. K zahození vyjímečně nejsou ani herecké výkony i když se žádnej zázrak nekoná. Jedná se o slušnou zábavu na dlouhý večer a z tohoto pohledu obstojí na sto procent. Celkově se jedná o lehký nadprůměr, který rozhodně neurazí a jistě si najde své fandy. 65%

Žádné komentáře:

Okomentovat